Blog Archives

barn helg

Sambon är på bjudfest och bjudkryss den här helgen, så det är jag och barnen. Börjar så klart med att tre-åringen är snuvig och har feber, men han är lite bättre idag så Tobbe trollkarl kommer vi inte missa, han uppträder i Sala Folkets park, hoppas på en bra föreställning.

Gjorde helt gudomliga Amerikanska pannkakor till frukost, lönnsirap och smör på dom samt en kopp kaffe till, mätt blev jag och barnen.

Doghouse

Kollat på film i helgen, och den här gången blev det rullen Doghouse som överaskade positivt.

Filmen handlar om grabbgänget som ska åka till en by i i närheten som ska vara känd för att ha 4 brudar på en kille, dom ska åka dit för att liva upp en av polarna som nyss skilt sig.
Brudar träffar dom, men det blir inte riktigt som dom tänkt sig.

Filmen var faktiskt klart rolig och jag rekommenderar den.

Tårta och Semla

Semla, det fulländade bakverk som kan serverar på många olika sätt, men det rätta är med en god kopp kaffe, man börjar äta locket med lite grädde, sen hugger man bara in i resten, ät, ät….. Riktigt gott, och igår var årets första Semla uppäten.

Idag var det tårta, inte bra det här, men vad gör man inte när en kollega slutar för att snart börja på nytt jobb, lycka till.

Riktigt goda bullar

Idag på jobbet bjöd en snäll och trevlig kille på bullar, riktigt goda bullar, dom dröp av socker och smör, tack, tack det var gott.
Annars så är det som vanligt, SJ strular. Det påminner mig om att jag ska lägga in om ersättning för igår.

Suit up!

otänkbart……

Vad ska man göra för att rädda andra.
Var går gränsen för antalet liv.
Var går gränsen för hur mycket man kan tänja på gränserna.

Jag har spenderat de senaste två timmarna med att kolla på film via headweb en rätt bra tjänst, men för mycket pixlar i filmen ibland för att jag ska få en bra upplevelse.
Vad såg jag? en riktigt bra film faktiskt, jag blev klart imponerad av den filmen , vilken film var det? jo Unthinkable.

Den väcker en del tankar, vad kan, och får man göra för att rädda andras liv?, var går gränsen, kan man ta en person liv för att rädda en annan person? eller ska det vara 10? 20? eller 200 personer? Hur mycket smärta och våld kan man utsätta någon annan för, och genom det troligen rädda flera andra?

Vi här trodde att det inte var något som vi behövde tänka på, men för ca 1 månad sen så var det en person som tyckte det var en bra ide att avsluta sitt liv i centrala Stockholm och då även riskera ett antal andra  personers liv. Kunde det ha förhindrats genom en bättre övervakning? och vore det värt att förhindra genom en bättre övervakning?

Jag känner, eller kände en amerikan som nu inte är med oss längre, han sa en bra sak, han hade inget att dölja, för han hade inte gjort något olagligt, och visst det är väll att förenkla problemet, men så länge som man inte gör något olagligt så är det väll så? Gör det egentligen något att Reinfeldt vet att du var på ICA i går förmiddag och köpte en sex-pack och en Pringles? Andra personer var ju troligen i affären med, eller hur? Vill man dölja det man gör så får man se till att göra det helt enkelt.

Ibland måste man offra en del av sig själv för att rädda andra.

“En inställd fest är också en fest”

Som en hänvisning till citatet från Ulf Lundell, så blir det här helt fel om man tar det ur sin kontext, det är farligt att plocka delar ur en mening, betydelsen kan bli helt fel. Som i Lundells fall så låter det som att han inte bryr sig, riktigt så var det inte utan läs i den här boken om hur det egentligen var.

Men vad vill jag ha sagt med det här då? Jo våran picknik blev tyvärr inställd igår, då sjukdom florerade, och att ha picknik då är inte så trevligt, men vi tar en raincheck på det, och kör desto hårdare nästa gång.

Nu blev det istället bio med ett par av grabbarna på jobb, och innan det så blev det en obligatorisk burgare och öl på Dubliner. Filmen vi såg var Meet the parents och förväntningarna var väll inte så jätte höga, men filmen överraskade och var riktigt rolig faktiskt, se den kan jag bara säga.

Suit up!

Ingen “Jag åker tåg men hatar det” blogg

Det känns nästan som det här börjar bli en “Jag hatar SJ” blogg, och det vill vi inte, men ännu en försening har slagit ner som en blixt i undertecknades liv.

Igår, skulle hem, hade bråttom, såklart var det struligt på spår 8 på Centralstationen i sthlm. Mycket folk väntade för att några uppsala pendlar varit inställda, inget tåg i sikte såklart. Sen rullar det in ett tåg, rutinerad som man är så såg jag ju direkt att det var fel, eftersom det stog Arboga på det, samt att det var ett x40 och det tåget ska ju gå från spår 10.
En del personer gick på men fick gå av igen. Sen kom beskeded, vårat tåg hade inte lämnat Hagalund än, varför visste dom inte, men troligen så var det någon i personalen i vagnhallarna som fyllde år och dom åt tårta just då.
När festligheterna var klara i vagnhallarna så kom faktiskt tåget, då hade de flesta uppsala pendlare gett upp så det blev mycket plats på tåget, total försening 34 minuter.

I övrigt har jag en jobbig förskylning som sitter i.

Suit up!

En dag med SJ

Så har man åkt tåg igen, ja jag lär ju göra det om jag ska till jobbet. På morgonen så saknades en Bistrovagn, så jag anlände till jobbet utan kaffe, riktigt jobbigt.

Hem, ja då saknas det såklart lite vagnar, det rolga i det hela är att de vagnar som först stog på spåret och som dom åkte iväg med, det var dom som kom tebax och vi fick åka med, åh så härligt, och blev då 61 minuter sen till Sala, klarade då att få full ersättning tebax med en minuts marginal.

Sj Sj

Hemfärden från jobbet gick ju bra, man fick tid att fundera över vad som händer och sker i världen. Resan tog dubellt så lång tid om det var tänkt, det pga lite signalfel ut från Stockholm 🙂 jaja sånt händer.

En reflektion bara, Jelly Beans är rätt gott.

Suit up!

Filmrecensioner

Kollat på ett par filmer i helgen.

Börjar med Death at a funeral En smårolig film om några bröder och deras pappas begravning, blev en del skratt, och Chris Rock är alltid bra.

Nästa film är Defiance Jag gillade den inte, den ska visst baseras på en verklig historia, och det gör den väll men väldigt mycket faktafel gör den inte helt trovärdig, sen tyckte jag den var seg helt enkelt.

Suit up!