otänkbart……

Posted on January 15, 2011 | Category :Allmänt | No Comments on otänkbart……

Vad ska man göra för att rädda andra.
Var går gränsen för antalet liv.
Var går gränsen för hur mycket man kan tänja på gränserna.

Jag har spenderat de senaste två timmarna med att kolla på film via headweb en rätt bra tjänst, men för mycket pixlar i filmen ibland för att jag ska få en bra upplevelse.
Vad såg jag? en riktigt bra film faktiskt, jag blev klart imponerad av den filmen , vilken film var det? jo Unthinkable.

Den väcker en del tankar, vad kan, och får man göra för att rädda andras liv?, var går gränsen, kan man ta en person liv för att rädda en annan person? eller ska det vara 10? 20? eller 200 personer? Hur mycket smärta och våld kan man utsätta någon annan för, och genom det troligen rädda flera andra?

Vi här trodde att det inte var något som vi behövde tänka på, men för ca 1 månad sen så var det en person som tyckte det var en bra ide att avsluta sitt liv i centrala Stockholm och då även riskera ett antal andra  personers liv. Kunde det ha förhindrats genom en bättre övervakning? och vore det värt att förhindra genom en bättre övervakning?

Jag känner, eller kände en amerikan som nu inte är med oss längre, han sa en bra sak, han hade inget att dölja, för han hade inte gjort något olagligt, och visst det är väll att förenkla problemet, men så länge som man inte gör något olagligt så är det väll så? Gör det egentligen något att Reinfeldt vet att du var på ICA i går förmiddag och köpte en sex-pack och en Pringles? Andra personer var ju troligen i affären med, eller hur? Vill man dölja det man gör så får man se till att göra det helt enkelt.

Ibland måste man offra en del av sig själv för att rädda andra.

» Tags: ,

Comments 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*